Cele mai simple metode naturale de a scăpa de țânțari. Adio mușcături insuportabile!

Când ieșiți în sânul naturii sau mergeți la vilă în timpul verii nu uitați să luați cu voi soluție anti-țânțari. Se pare că asta e unica soluție împotriva acestor insecte nemiloase. Iar în caz că nu vreți să aplicați pe piele cine știe ce chimicale din magazin sau ele pur și simplu sunt ineficiente, puteți urma sfaturile din articolul nostru de azi. Folosind aceste metode naturale veți scăpa de țânțari fără urmări negative pentru sănătate.

MNStudio / Shutterstock.com

Cum să scapi de țânțari

nechaevkon / Shutterstock.com

1. Folosiți uleiuri esențiale, ele au efect repelent împotriva țânțarilor. Cele mai eficiente sunt uleiurile de garofiță, busuioc, anason și eucalipt. Amestecați-le cu niște uleiuri de bază și prelucrați pielea. Pentru a preveni pătrunderea țânțarilor în locuință, înmuiați un șervețel într-un astfel de amestec și așezați-l pe pervaz.

Pentru a scăpa de țânțari în încăpere puteți folosi orice aparate de aromatizare în care să adăugați aceste uleiuri.

Madeleine Steinbach / Shutterstock.com

2. Puneți câteva crenguțe de soc într-o vază cu apă pentru a alunga țânțarii.

3. Dacă vreți să stați seara în jurul rugului fără a fi deranjați de insecte, puneți pe foc câteva crengi de ienupăr.

Andris Barbans / Shutterstock.com

4. Prelucrați pielea cu o decocție de rădăcini de pelin: adăugați un pumn de rădăcini mărunțite în 1 litru de apă și puneți pe foc până fierbe. Apoi puneți un capac și lăsați să se infuzeze 20 de minute.

5. Dacă vi s-a terminat lichidul în aparatul anti-țânțari sau acesta e ineficient, adăugați în el extract de eucalipt. Efectul e fulminant!

Yevhen Prozhyrko / Shutterstock.com

6. Frecați ușor pielea cu frunze de mălin sau scoruș pentru a o proteja de pișcături.

7. Țânțarii nu suportă aroma de frunze de tomate, de aceea o soluție perfectă ar fi să creșteți roșii chiar pe pervaz.

Dacă totuși ați fost înțepați de un țânțar, ungeți acel loc cu un amestec de 1 linguriță de bicarbonat de sodiu și 1/2 de pahar de apă.

jipatafoto89 / Shutterstock.com

Substanțele toxice din produsele repelente comerciale nu sunt inofensive nici pentru oameni și animale. De aceea e mult mai bine să folosiți metode perfect naturale pentru a scăpa de țânțari.